Biskut Badam London

Bahan-bahan :

1 buku mentega
1 cawan gula
550 gram tepung gandum
2 kuning telur
1 putih telur
Coklat masakan dicairkan dengan sedikit mentega
Biji badam dan hirisan badan


Cara Membuatnya :

Pukul mentega dan gula sehingga kembang. Masukkan kuning telur, putih telur dan dipukul. 

Masukkan tepung dan kacau. Ambil adunan, bulatkan dan masukkan biji badam. 

Kemudian, masukkan ke dalam cawan kertas. Bakar hingga masak. Tuang coklat masakan di atas dan tabur dengan hirisan badam.

#Coklat masakan dikacau dalam periuk dan letakkan dalam periuk yang berisi air panas.

Biskut Kelapa Seri

Bahan-bahan :

150 gram kelapa
100 gram mentega
90 gram gula
1 sudu kecil esen vanila
1 biji telur
125 gram tepung gandum
Hirisan cili merah


Cara Membuatnya :

Pukul mentega dan gula hingga kembang. Masukkan telur, esen vanila dan kelapa. 

Bulatkan kecil-kecil serta golek dalam kelapa. Letakkan ceri di atasnya. 

Bakar hingga masak.

Puding Kacang Hijau

Bahan A :

1 cawan tepung kacang hijau
2 cawan gula putih kasar
1 camca kecil garam
9 cawan air
Sedikit pewarna hijau


Bahan B :

1 cawan tepung kacang hijau
2 cawan gula putih kasar
1 camca kecil garam
9 cawan santan


Cara Membuatnya :

1. Kacau rata bahan A sehingga pekat di atas api yang kecil.

2. Kacau rata bahan B sehingga pekat di atas api yang kecil.

3. Masukkan ke dalam acuan berselang-seli mengikut warna.