Halaman
HOME
RESIPI MASAKAN
BUKAN AIR TANGANKU
MUTIARA ILMU
SASTERA
GILA-GILA RESIPI
SITEMAP
Bubur Jagung
Bahan-bahan :
1 tin jagung manis 425 gram
250 gram santan
3 cawan air
Gula secukup rasa
Cara Memyediakannya :
1. Masukkan jagung, santan dan air ke dalam periuk dan kacau sehingga mendidih.
2. Masukkan gula secukup rasa.
3. Sedia untuk dihidang.
Pengat Ubi Campuran
Bahan-bahan :
½ kg keledek kuning
½ kg keledek putih
½ kg keladi
½ kg ubi sagu
Sedikit sagu
300 gram santan
Dua helai daun pandan
250 gram gula pasir
½ buku gula enau
Secubit garam
Cara Membuatnya :
1. Rebus kesemua ubi, keladi dan keledek bersama daun pandan hingga empuk.
2. Masukkan santan, gula pasir, gula enau dan kacau sehingga mendidih.
3. Masukkan biji sagu dan biarkan sebentar. Hidang dan hiaskan.
Catatan Terbaru
Catatan Lama
Laman utama
Langgan:
Catatan (Atom)