Biskut Cinta Tiga Musim

Bahan-bahan :

1 tin minyak sapi
½ kati mentega
1 cawan gula aising
¼ sudu garam
3 cawan tepung gandum
3 cawan tepung kek
2 biji kuning telur
-      Kacang untuk inti
-      Hiasan luar gula caster


Cara Membuatnya :

Putar marjerin dan gula hingga kembang. Tambahkan tepung gandum dan gaul sehingga rata. 

Kemudian tambah tepung kek dan gaul hingga rata. Masukkan minyak sapi sedikit demi sedikit. Uli hingga menjadi doh.

Bahagi adunan tiga bahagian dan warnakan setiap adunan.

Bentuk adunan secara membulat masukkan kacang di dalamnya dan gaul dengan gula caster.

Biskut Kurma Gulung

Bahan-bahan :

2 cawan gula
2 cawan planta
3 biji telur (asing putih dan kuning)
½ cawan tepung jagung
3 cawan tepung gandum
Kurma (dipotong panjang)
Esen vanila


Cara Membuatnya :

Pukul planta dan gula sehingga kembang. Masukkan esen vanila dan kuning telur. Kacau hingga sebati. 

Seterusnya, masukkan tepung jagung dan tepung gandum. Uli hingga menjadi doh yang baik.

Ambil sedikit doh dan masukkan kurma. Celup dalam putih telur dan golekkan dalam cornflakes yang dihancurkan. 

Bakar hingga masak.

Kek Span Hangus

Bahan-bahan :

8 biji telur
1 ½ tepung gandum
2 sudu planta
6 sudu susu pekat
1 sudu soda bikarbonat
1 cawan gula
2 cawan air


Cara Membuatnya :

Cair gula dalam kuali (tanpa air) hingga warna perang. Tutup api. 

Selepas itu, tuang 2 cawan air. Masak sampai mendidih. Sejukkan.

Pukul telur sehingga kembang dan masukkan planta dan pukul lagi.

Masukkan susu, soda bikarbonat, tepung dan air gula tadi.

Masukkan adunan ke dalam bekas buat kuih bengkang. Masak atas api perlahan.