13 April 2015

Puding Kelapa

Bahan-bahan :

2 tahil agar-agar
2 cawan air
1/2 cawan gula pasir
1 1/2 cawan susu cair
3 biji telur
2 sudu teh esen vanila
1/4 sudu teh serbuk koko
1 1/2 cawan kelapa kering
1/2 cawan mentega


Cara Membuatnya :

Pukul putih telur hingga kembang dan kuning telur (guna garpu) dipukul dalam bekas berasingan. 

Panaskan 2 cawan air dan masak agar-agar dan gula pasir. Setelah agar-agar kembang, masukkan semua bahan kecuali koko. Kacau hingga sebati. 

Bila sudah sebati, bahagikan kepada 2 bahagian. 1 bahagian dimasukkan koko dan satu lagi dibiarkan asal. 

Masukkan dalam acuan 1 senduk berselang-seli hingga habis kedua-dua bahagian dan sejukkan dalam peti ais.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan