Bahan-bahan :
2 tahil agar-agar
2 cawan air
1/2 cawan gula pasir
1 1/2 cawan susu cair
3 biji telur
2 sudu teh esen vanila
1/4 sudu teh serbuk koko
1 1/2 cawan kelapa kering
1/2 cawan mentega
Cara Membuatnya :
Pukul putih telur hingga kembang dan kuning telur (guna garpu) dipukul dalam bekas berasingan.
Panaskan 2 cawan air dan masak agar-agar dan gula pasir. Setelah agar-agar kembang, masukkan semua bahan kecuali koko. Kacau hingga sebati.
Bila sudah sebati, bahagikan kepada 2 bahagian. 1 bahagian dimasukkan koko dan satu lagi dibiarkan asal.
Masukkan dalam acuan 1 senduk berselang-seli hingga habis kedua-dua bahagian dan sejukkan dalam peti ais.
Masukkan dalam acuan 1 senduk berselang-seli hingga habis kedua-dua bahagian dan sejukkan dalam peti ais.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan