Bahan-bahan
:
1 kg daging
1 labu bawang besar
100 gram sos tiram
Garam
Gula
2 helai daun limau purut
10 gram serbuk kunyit
Sedikit air dan minyak.
Bahan
Kisar :
2 batang serai
2 biji cili hijau
2 biji cili merah
3 ulas bawang putih
50 gram belacan
20 cm halia
15 biji cili api
5 biji bawang merah
Cara
Memasaknya :
1- Daging direbus terlebih dahulu
selama 20 minit. Kemudian hiris daging mengikut kesukaan anda.
2- Panaskan sedikit minyak dalam
kuali. Tumis bahan yang telah dikisar hingga pecah minyak dan naik bau.
3- Masukkan sedikit air, sos tiram,
daun limau purut, bawang besar, daging, serbuk kunyit dan garam.
4- Kacau hingga sebati dan masak
sehingga agak kering.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan